Strandvondsten: een praktische veldgids - Hans De Blauwe

Strandvondsten: een praktische veldgids - Hans De Blauwe

Info

Foto


Algemene info

Strandvondsten is een onmisbare gids voor de nieuwsgierige strandwandelaar. Aan de hand van teksten van zeekenner Hans De Blauwe en foto’s van natuurfotograaf Misjel Decleer verneem je alles over je vondsten tijdens een wandeling aan het Noordzeestrand.
Je leert er de belangrijkste dieren en planten herkennen: krabben, schelpen, kwallen, vissen, mosdiertjes of wieren. Maar ook niet levende strandvondsten krijgen een plaats, zoals visnetten, turfresten, stenen, hout, plastics, beenderen, haaientanden, potscherven... Iedere vondst wordt geïllustreerd met een of meerdere foto’s en toegelicht in een korte tekst. Deze handige veldgids biedt urenlang ontdekkingsplezier en ontsluiert het boeiende verhaal achter ruim 400 verschillende vondsten op het strand.
Een uniek naslagwerk dat thuishoort in de bibliotheek van iedere natuurliefhebber!

Technische info

Auteur: Hans De Blauwe
Fotograaf: Misjel Decleer
Formaat: 31x215x153 mm
Gewicht: 766,00 gram
Aantal pagina's: 336
Afwerking: hardcover
Taal: Nederlands
ISBN: 9789058565709
Uitgeverij: Stichting Kunstboek

Garantie 

 Niets over terug te vinden

Waar te koop?

Bij de Uitgever (Be)
Bij  Standaard Boekhandel (Be)
Bij bol.com (Nl)

Besluit

Zie er een interessant boek uit!

Mijn ervaring

De opleiding natuurgids heb ik gevolgd omdat ik heel veel interesse heb ik dit onderwerp en om dan eventueel in de zomer tijdens de grote vakantie (in het hooikoortsseizoen dus) te gaan gidsen aan zee, waar ik géén last heb van hooikoorts 👌. Tot hiertoe is het er nog niet van gekomen. Of het er nog an komt is nu een groter vraagteken met ons kleintje hier in huis.  Maar dat neemt niet weg dat de interesse er nog steeds is. Dit boek biedt een antwoord op alle vragen die ik had over het gidsen aan zee. Ik kijk er al naar uit om met ons gezinnetje naar zee te gaan en ons dochtertje te laten zoeken naar bepaalde schelpjes, diertjes etc.In het boek staat alles mooi gegroepeerd en krijg je echt een mooi en duidelijk overzicht!

Inhoudstafel


Extra fijn is dat er ook een vleugje humor inzit: Wist je dat er een ikealampenkapje bestaat? (In termen van dierlijke strandvondsten welteverstaan ^^) Bij strandvondsten hoort ook zwerfvuil en ja, dat wordt ook uitvoerig besproken in het boek, op dezelfde manier van vb schelpen: Een foto van het zwerfvuil en dan een omschrijving.

Voorbeeld van zwerfvuil
Voorbeeld van schelpen


Het boek geldt voor de kustlijn van Nederland, België, en nog een stukje van de Franse kustlijn. Dus ook op vakantie naar het buitenland kan hij van pas komen! 👍


De volgende keer aan zee zal al helemaal iets anders zijn! Om er een spelletje van te maken kan je jouw vondsten altijd ingeven op waarnemingen.be of waarnemingen.nl! ;)

Quotering  

🌞🌞🌞🌞🌞

Reacties

Populaire posts